مهاجرت به آلمان
مهاجرت به آلمان به دلیل موقعیت کاری و دانشگاههای برجستهای که این کشور دارد، روز به روز افزایش مییابد. جای تعجب نیست که پاسپورت آلمانی یکی از معتبرترین پاسپورتهای جهان باشد. درآمد متوسط در آلمان بالا است و این کشور یکی از بالاترین دستمزدها در اتحادیه اروپا را دارد، که میانگین حقوق ماهیانه حدود 4157 دلار آمریکاست. شغلهای حوزه پزشکی، مهندسی و فناوری با تقاضای بالا و حقوق بسیار خوب همراه هستند.
زندگی در آلمان به معنای زندگی در قلب اروپا است. مهاجران میتوانند به مابقی کشورهای اروپایی در نزدیکی آلمان سفر کنند و با فرهنگهای مختلف آشنا شوند. آلمان یکی از کشورهای جهان با فساد دولتی کم است. اگرچه آلمانها هنوز نتوانستهاند فساد را به طور کامل ریشه کن کنند، اما در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، آلمان به نتایج فوق العادهای در این زمینه دست یافته است.
بیشتر بخوانید: مهاجرت به آمریکا
راههای مهاجرت به آلمان
در اینجا میخواهیم روشهای مهاجرت به آلمان را مورد بررسی قرار دهیم. از جمله راههای مهاجرت به آلمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مهاجرت از طریق کارت شانس آلمان (جدیدترین روش مهاجرت به آلمان)
در سپتامبر 2022، دولت آلمان از طرحی برای جذب استعدادهای بینالمللی به نام “کارت شانس آلمان” (Chancenkarte) رونمایی کرد. بر اساس بررسیها، آلمان هر ساله با کمبود 400,000 نیروی کار ماهر مواجه است. کارت شانس یک روش تنظیمشده جدید برای جذب کارگران ماهر از کشورهای غیر اتحادیه اروپا به آلمان است. طبق سایت مهاجرت آلمان، این ابتکار دولت آلمان برای جذب نیروی کار ماهر به منظور پاسخگویی به تقاضای رو به رشد برای نیروی کار ماهر طراحی شده است. برای دریافت کارت شانس، دارا بودن حداقل 3 شرط از 4 شرط زیر الزامی است:
بیشتر بخوانید: قیمت یورو
- شرط سنی: باید زیر 35 سال باشید.
- مدارک تحصیلی: باید دارای مدرک دانشگاهی یا صلاحیت حرفهای باشید.
- تجربه کاری: باید دارای حداقل 3 سال سابقه کار باشید.
- مدرک زبان: داشتن مدرک زبان آلمانی یا تجربه اقامت قبلی در آلمان الزامی است.
قوانین مهاجرت به آلمان هر ساله دچار تغییراتی میشود، برای اینکه بتوانید بهترین تصمیم را برای مهاجرت بگیرید، حتما باید با مشاوران و افراد حرفهای صحبت کنید. تیم شاهان اپلای تجربه و آگاهی زیادی در خصوص مهاجرت به آلمان دارند، بنابراین میتوانید از آنها کمک بگیرید.
بیشتر بخوانید: مهاجرت به اسپانیا
مهاجرت کاری به آلمان
آلمان، با چهارمین اقتصاد بزرگ جهان و خانه بسیاری از شرکتهای مشهور، نه تنها برای شهروندان آلمانی بلکه برای متقاضیان از کشورهای جهان سوم نیز مقصدی پرامکانات است. آلمان به عنوان سرزمین اختراع و نوآوری، فرصتهایی را برای بسیاری از غیر آلمانیها فراهم میکند تا شغلی پیدا کنند و در این کشور مستقر شوند. مهاجرت کاری به آلمان به متقاضیان بینالمللی واجد شرایط این امکان را میدهد تا در رشتههای تخصصی خود کار کنند و تا حداکثر دو سال در آلمان اقامت داشته باشند. علاوه بر این، امکان تمدید ویزای کار و در نهایت درخواست برای کارت آبی اتحادیه اروپا یا انواع دیگر مجوزهای اقامت نیز وجود دارد.
بیشتر بخوانید: مهاجرت به انگلستان
مهاجرت به آلمان از طریق سرمایهگذاری
متقاضیان بینالمللی میتوانند از طریق سرمایهگذاری در آلمان، ابتدا مجوز اقامت دائم و در نهایت تابعیت و شهروندی این کشور را دریافت کنند.
حوزههای سرمایهگذاری در آلمان شامل ثبت شرکتهای تجاری و راهاندازی کسبوکارهای سودآور است. برای مهاجرت از طریق سرمایهگذاری، متقاضیان باید ویزای استارتاپ دریافت کنند، کسبوکار سودآوری را در آلمان راهاندازی کنند و پس از سه سال اقامت دائم را دریافت کنند. این مسیر، فرصتی مناسب برای کسانی است که به دنبال تثبیت موقعیت خود در یکی از پیشرفتهترین اقتصادهای جهان هستند.
بیشتر بخوانید: مهاجرت به یونان
مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل
آلمان به دلیل کیفیت بالای آموزش عالی، زیرساختهای تحقیقاتی پیشرفته، روشهای تدریس نوین، هزینههای تحصیلی مقرون به صرفه و چشمانداز شغلی مناسب، مقصد محبوبی برای متقاضیان بینالمللی است. مهاجرت تحصیلی به آلمان یکی از بهترین گزینهها برای اقامت در این کشور است.
اگرچه با تحصیل در آلمان نمیتوان مستقیماً مجوز اقامت دائم را دریافت کرد، اما پس از پایان تحصیلات و یافتن شغل و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری، میتوان مجوز اقامت دائم و در نهایت تابعیت آلمان را دریافت کرد. طبق قوانین و اخبار مهاجرت به آلمان، فارغالتحصیلان میتوانند پس از 3 تا 5 سال کار مداوم، برای دریافت مجوز اقامت دائم و سپس تابعیت و شهروندی آلمان اقدام کنند.
اگر خودتان به تنهایی قادر به اخذ ویزای کار در آمریکا نیستید، میتوانید از مشاوران شاهان اپلای بخواهید تا این کار را برای شما انجام بدهند.
بیشتر بخوانید: ویزای کار عمان
مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
ازدواج با یک شهروند آلمانی یکی از آسانترین روشهای مهاجرت به آلمان است. با ازدواج با یک فرد آلمانی، ابتدا مجوز اقامت یک تا سه ساله دریافت میکنید. اگر در طول این مدت در یک خانه مشترک با همسر آلمانی خود زندگی کنید و حداقل نیمی از سه سال اول را در آلمان سپری کرده باشید، میتوانید درخواست تابعیت و شهروندی آلمان را بدهید.
بیشتر بخوانید: مهاجرت تحصیلی به عمان
مهاجرت به آلمان از طریق تولد
تمام کشورها برای صدور مجوز تابعیت از دو قانون خون و خاک پیروی میکنند. بر اساس قانون خون، اگر کودکی از والدین آلمانی متولد شود، صرفنظر از محل تولد، تابعیت آلمانی دریافت میکند. بر اساس قانون خاک، اگر کودکی در خاک یک کشور متولد شود، فارغ از تابعیت والدین، تابعیت آن کشور را به دست میآورد. آلمان بر اساس قانون خون عمل میکند. بنابراین، اگر کودکی از والدین آلمانی در این کشور متولد شود، تابعیت آلمان را دریافت خواهد کرد.
اگر والدین کودکی با مجوز اقامت سه ساله در آلمان زندگی کرده باشند یا اگر والدین کودکی هشت سال در آلمان اقامت داشته باشند، کودک میتواند تابعیت آلمان را دریافت کند. همچنین، اگر والدین غیرالمانی در آلمان زندگی کنند و کودکشان هشت سال از اولین ۲۱ سال زندگی خود را در آلمان سپری کرده یا شش سال در مدارس آلمان تحصیل کرده باشد، میتواند تابعیت آلمان را دریافت کند.
بیشتر بخوانید: مهاجرت به عمان
مهاجرت از طریق پناهندگی به آلمان
یکی از روشهای مهاجرت به آلمان، پناهندگی است. با این حال، مشاوران موسسه مهاجرتی شاهان اپلای به هیچ وجه گزینه پناهندگی را توصیه نمیکنند و توضیحات این روش صرفاً جهت آگاهیرسانی است. پناهندگان به دلیل داشتن عقاید مذهبی، اجتماعی، سیاسی یا قومی متفاوت در کشور خود، ممکن است در معرض تهدید، آسیب یا حتی مرگ باشند. پناهندگان باید به محض ورود به آلمان درخواست پناهندگی خود را مطرح کنند و تا زمان اعلام نتیجه در کمپهای پناهندگان اقامت کنند.
شرایط زندگی در کمپها سخت و آینده پناهجویان نامعلوم است. در صورت موافقت با درخواست پناهندگی، پناهجویان میتوانند مجوز اقامت دائم بگیرند و پس از هشت سال زندگی در آلمان، تابعیت این کشور را درخواست کنند. با این حال، توصیه میشود که از روشهای دیگری مانند ویزای کار یا تحصیل برای مهاجرت به آلمان اقدام کنید.
بیشتر بخوانید: تحصیل در ترکیه
مهاجرت به آلمان از طریق اوسبیلدونگ
شرکت در دورههای اوسبیلدونگ یکی از راههای اقامت در آلمان است. اوسبیلدونگ یک دوره آموزشی دوگانه است که ترکیبی از آموزشهای تئوری و عملی را شامل میشود. این دورهها یک روش متداول در آلمان برای کسب صلاحیت کاری بدون نیاز به گذراندن دورههای دانشگاهی است.
مهاجرت به آلمان از طریق اوسبیلدونگ به عنوان یکی از روشهای جدید مهاجرت کاری شناخته میشود. قبل از سال 2020، تنها آلمانیها و شهروندان اتحادیه اروپا مجاز به شرکت در این دورهها بودند، اما از سال 2020 به بعد، این امکان برای شهروندان سایر کشورها، از جمله ایران نیز فراهم شده است.
بیشتر بخوانید: ثبت شرکت در عمان
شرایط مهاجرت به آلمان از طریق اوسبیلدونگ
برای شرکت در دورههای اوسبیلدونگ، داشتن گواهی فارغالتحصیلی از دبیرستان و مهارت در زبان آلمانی از مهمترین الزامات است. این دورهها در ایالتهای مختلف آلمان و به زبان آلمانی برگزار میشوند. تصمیمگیری نهایی درباره صلاحیت تحصیلی و زبانی متقاضی برای شرکت در دورهها توسط موسسه (کالج) برگزارکننده انجام میشود، نه ایالت.
نکته مهم این است که برای شرکت در دورههای اوسبیلدونگ، به جز برای پرستاران، هیچ الزام قانونی برای ارائه مدرک رسمی زبان آلمانی وجود ندارد. مهارت زبانی شما به تأیید کالج کافی است. با این حال، تمام دورهها به زبان آلمانی ارائه میشوند، بنابراین داشتن تسلط کافی بر زبان آلمانی برای یادگیری مباحث ضروری است.
بیشتر بخوانید: مهاجرت به کانادا
برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم؟
در جواب به سوال “برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم؟” باید بگوییم که، برای مهاجرت به آلمان باید ابتدا اطلاعاتی درباره آلمان به دست آورده و بهترین نقاط این کشور را برای زندگی بر اساس ترجیحات خود شناسایی کنید.
سپس باید با یک مشاور مهاجرتی مشورت کنید تا بهترین مسیر مهاجرتی متناسب با شرایط خود را انتخاب کنید. پس از آن، باید اقدامات و شرایط لازم برای مهاجرت به آلمان را فراهم نمایید. مراحل مهاجرت به آلمان بسته به مسیری که انتخاب میکنید متفاوت است، اما تمامی مسیرهای قانونی مهاجرت به آلمان شامل یک سری گامهای مشخص میشوند که در زیر به آنها اشاره شده است.
مشاوران مهاجرتی شاهان اپلای با در نظر گرفتن شرایط شما، میتوانند بهترین روش مهاجرتی را به شما پیشنهاد دهند.
بیشتر بخوانید: مهاجرت به ترکیه
شرایط مهاجرت به آلمان
شرایط مهاجرت به آلمان بسته به روش انتخابی متقاضیان متفاوت است. برای مهاجرت تحصیلی، داشتن ریزنمرات و معدل بالای تحصیلات پیشین، مدرک زبان و اخذ پذیرش از دانشگاه جزو شرایط اصلی است. برای مهاجرت کاری، داشتن سابقه شغلی، عدم سوءپیشینه، جاب آفر و آشنایی با زبان از شروط مهم محسوب میشود. در مهاجرت سرمایهگذاری، داشتن رده سنی مناسب، ایده تجاری و تمکن مالی کافی برای سرمایهگذاری و پرداخت هزینهها از شرایط لازم است.
مراحل مهاجرت به آلمان
مراحل اصلی مهاجرت به آلمان عبارتند از:
اثبات تمکن مالی
در هر مسیری که اقدام کنید، باید نشان دهید که هزینههای لازم برای زندگی در آلمان را دارید.
تهیه و ارائه بیمه درمانی
برای مهاجرت قانونی به آلمان و زندگی در این کشور باید بیمه درمانی داشته باشید که میتواند دولتی یا خصوصی باشد. بدون بیمه درمانی نمیتوانید ویزای آلمان را اخذ کنید.
بیشتر بخوانید: مهاجرت به قبرس شمالی
فراگیری زبان
برای تحصیل، کار و زندگی در آلمان باید حداقل دانش زبانی داشته باشید.
گردآوری و تهیه مدارک
قبل از شروع مسیر مهاجرت، باید همه مدارک مورد نیاز برای مهاجرت خود را آماده کنید.
اخذ ویزا
پس از انجام تمام مراحل فوق، میتوانید به منظور اخذ ویزای آلمان اقدام کنید.
بیشتر بخوانید: ویزای شینگن 2025
شرایط عمومی برای مهاجرت به آلمان
آیا شما هم شرایط این روش را دارید؟ آیا نیاز به مشاوره رایگان برای ارزیابی شرایط خود دارید؟ اگرچه روشهای مختلفی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد، اما برخی موارد و شروط در تمام این روشها میتواند یکسان باشد که از آنها به عنوان شرایط عمومی برای مهاجرت به آلمان یاد میشود.
بیشتر بخوانید: مهاجرت به روسیه
در ادامه، به شرایط مشترک در بین روشهای مختلف مهاجرت به آلمان پرداخته میشود:
1. اثبات تمکن مالی
– شما باید ثابت کنید که در زمان اقامت، قادر به تامین هزینههای خود در آلمان هستید.
– حتی اگر هدف شما مهاجرت به آلمان از طریق کار باشد، باید تا زمان دریافت حقوق، بودجه اولیه برای تامین هزینههای خود در آلمان داشته باشید.
2. بیمه درمانی آلمان
– بدون پوشش بیمه درمانی، قادر به مهاجرت به آلمان نخواهید بود.
– قبل از مراجعه به سفارت، باید برای دریافت بیمه درمانی اقدام کنید.
– توصیه میشود برای دریافت بیمه درمانی آلمان اقدام کنید، زیرا اطمینانی وجود ندارد که آفیسر سفارت بیمه درمانی خارجی را بپذیرد یا خیر.
3. آشنایی حداقلی با زبان آلمانی
– برای زندگی راحتتر در آلمان، بهتر است با زبان آلمانی آشنا باشید.
– مرجع مشترک اروپا برای زبانها به سه سطح تقسیم میشود (A1-A2، B1-B2، C1-C2).
– حتی اگر مهاجرت به آلمان بدون مدرک زبان در بعضی موارد ممکن باشد، برای افزایش شانس در دریافت ویزا، حداقل باید در سطح A1 زبان آلمانی آشنا باشید.
قوانین مهاجرت به آلمان
با استفاده از ویزای جستجوی کار، متخصصان میتوانند تا شش ماه در آلمان اقامت داشته باشند تا به دنبال شغل مورد نظر خود بگردند. در حالی که ارائه مدرک تحصیلی و تخصصی برای مهاجرت کاری به آلمان ضروری است، با این ویزای جدید میتوانید بدون نیاز به مدرک خاص و تخصصی شغل مناسب خود را پیدا کنید. پس از یافتن شغل، دیگر نیازی به ارائه مدرک تحصیلی نیست و میتوانید در آلمان اقامت کنید.
مهاجرت تحصیلی، سرمایهگذاری و ازدواج نیز از بهترین روشهای مهاجرت به آلمان در سال ۲۰۲۴ محسوب میشوند. از دیگر قوانین مهاجرت به این کشور میتوان به رایگان بودن تحصیل در دانشگاههای آلمان اشاره کرد. این ویژگی باعث افزایش چشمگیر مهاجرت تحصیلی به آلمان شده است. علاوه بر رایگان بودن تحصیل، دانشگاههای آلمان دارای شهرت جهانی و رتبهبندی بالایی هستند که این کشور را به مقصدی محبوب برای دانشجویان بینالمللی تبدیل کرده است.
اقامت در آلمان به دو دسته موقت و دائم تقسیم میشود. اقامت موقت شامل تحصیل، شرکت در دورههای زبان آلمانی، اقامتهای کاری موقت و موارد مشابه است. مجوز اقامت دائم به افرادی تعلق میگیرد که حداقل پنج سال در آلمان زندگی و کار کرده باشند و به شرایط لازم متعهد باشند. این دو نوع اقامت، فرصتهای مختلفی را برای مهاجران فراهم میکنند تا زندگی و کار خود را در آلمان ادامه دهند.
مزایای مهاجرت به آلمان
زندگی در یکی از مدرنترین، آرامترین و پررفاهترین کشورهای جهان، یعنی آلمان، با امکانات بسیاری همراه است که به مهاجران ارائه میشود:
- – بهرهمندی از سیستم آموزشی نمونه در جهان که شامل دانشگاههای برتر جهان میشود.
- – فرصتهای شغلی متعدد در انواع حوزهها و تخصصها که افراد مهاجر نیز میتوانند به آنها دست یابند.
- – درآمد مناسب و کافی برای تمامی شهروندان، حتی افراد با سوابق تحصیلی و حرفهای متوسط.
- – درآمد و جایگاه اجتماعی بالا برای افراد باسواد و آموزش دیده.
- – بهرهمندی از آب و هوای سالم و طبیعتی زیبا که زندگی را بهتر و سلامتتر میکند.
- – امکان تحصیل در دانشگاههای برتر جهان و بهرهمندی از فرصتهای آموزشی منحصر به فرد.
- – دسترسی به سیستم بهداشت و درمانی با کیفیت و بسیار مناسب برای همه ساکنان.
- – سیستم حمل و نقل عمومی عالی که به راحتی به همه نقاط کشور دسترسی فراهم میکند.
- – بیمههای درمان قوی و انواع بیمههای دیگر که امنیت مالی را تضمین میکنند.
- – هزینههای زندگی نسبتاً پایین و بسیار مقرون به صرفه در مقایسه با سایر کشورها.
- – سهولت و سادگی در جستجو و یافتن شغل مناسب با پشتوانه سیستم اقتصادی پایدار.
- – امنیت بالای شغلی، مالی و جانی که به ساکنان این کشور ارائه میشود.
اخذ تابعیت آلمان
آلمان، مانند بسیاری از کشورهای توسعهیافته دیگر، از سیستم حقوقی خون به عنوان مبنای اعطای تابعیت استفاده میکند. این به این معناست که فرزندی که در آلمان متولد میشود، اگر یکی از والدینش آلمانی باشد، به طور خودکار تابعیت آلمانی دریافت میکند، حتی اگر در خارج از آلمان به دنیا آمده باشد.
با این حال، سوالی که پیش میآید این است که آیا تولد در خاک آلمان مزایای خاصی برای فرد ندارد؟ در صورتی که یک کودک در آلمان به دنیا بیاید و والدینش ناشناس باشند یا هیچ تابعیتی نداشته باشند، تابعیت آلمان به او اعطا میشود. این قانون برای جلوگیری از بیتابعیت ماندن افراد به اجرا درآمده است.
علاوه بر این، طبق قانونی که در سال 2000 تصویب شد، کودکانی که بعد از ژانویه 2000 در آلمان متولد میشوند و یکی از والدینشان حداقل سه سال اقامت دائم آلمان را داشته باشد و خود کودک نیز هشت سال در آلمان زندگی کرده باشد، میتوانند برای تابعیت آلمان درخواست دهند.
هزینههای مهاجرت به آلمان
هزینههای مهاجرت به آلمان متفاوت است و بستگی به روش انتخابی برای مهاجرت دارد. همچنین اینکه آیا به صورت شخصی اقدام میکنید یا از طریق موسسات مهاجرتی، بر میزان هزینهها تاثیرگذار است. به طور کلی، هزینهها شامل هزینههای ترجمه مدارک، هزینه وکیل و هزینههای مربوط به سفارت میباشد.
هزینه زندگی در آلمان چقدر است؟
هزینههای زندگی جزئی از اقامت در آلمان است که باید مورد توجه قرار گیرد. این هزینهها، مانند هر کشور دیگری، بسته به شهر و منطقه متفاوت است. بهعنوان مثال، مونیخ بهعنوان گرانترین شهر آلمان با هزینه متوسط سالانه حدود 12 هزار یورو محسوب میشود. اما هزینه متوسط زندگی در کل کشور حدود 10200 یورو (11800 دلار آمریکا) در سال است، معادل با 850 یورو در ماه و البته این مبلغ تا حد زیادی به سبک زندگی شما وابسته است.
بهطور کلی، اجاره مسکن بخش قابلتوجهی از هزینههای زندگی را تشکیل میدهد، که میتواند بین 300 تا 800 یورو در ماه متغیر باشد. اما هزینه سکونت در آپارتمانهای مشترک و خوابگاهها (برای دانشجویان) کمتر از اجاره منزل شخصی است.
در زیر، فهرستی از هزینههای متداول زندگی برای یک فرد مجرد در آلمان آمده است:
خدمات عمومی: حدود ۲۳۰ یورو (شامل اینترنت، تلفن همراه و …)
حملونقل: از 0 تا ۱۱۰ یورو؛ دانشجوها ممکن است از تسهیلات حملونقل رایگان بهرهمند شوند.
غذا و نوشیدنی: میانگین 150 تا 200 یورو
بیمه درمانی: حدود 110 یورو؛ ممکن است برای افرادی که از روشهایی غیر از مهاجرت تحصیلی به آلمان آمدهاند، بیشتر باشد.
فعالیتهای تفریحی: ۵۵ تا ۱۶۰ یورو
هزینههای متفرقه: حدود ۲۲ یورو
لازم به ذکر است که این اعداد بهطور تقریبی است و وابسته به سبک زندگی و روش مهاجرتی شما میتواند متغیر باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه زندگی در آلمان بهتر است با مشاوران شرکت مهاجرتی شاهان اپلای تماس بگیرید.