در صورتیکه شما قصد مهاجرت به ترکیه را دارید و در ایران در رشته هایی مانند پزشکی و یا دندانپزشکی تحصیل کرده اید و مشغول به فعالیت در این رشته های هستید؛ برای اینکه مدرک شما در ترکیه به رسمیت شناخته شود باید در آزمون STS ترکیه شرکت کنید و درصدهای لازم را دریافت کنید. شرکت مهاجرتی شاهان در زمینه مهاجرت به ترکیه و اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه بدون آزمون و تنها با مدرک دیپلم، آماده خدمت رسانی به علاقه مندان تحصیل در حوزه های پزشکی می باشد. با ما همراه باشید.
اگر شما نیاز به مشاوره رایگان دارید و یا نیاز به هرگونه خدمات مهاجرتی دارید ، می توانید از طریق فرم زیر با ما در ارتباط باشید معمولا کمتر از 30 دقیقه پاسخگو شما خواهیم بود ، در صورت نیاز استعلام قیمت جهت انجام امور و یا ارتباط فوری می توانید اینجا کلیک کنید ما همیشه آنلاین هستیم
آزمون STS ترکیه چیست؟
آزمون STS ترکیه یا همان معادل سازی (Seviye Tespit Sinavi) ، آزمونی است برای معادل سازی مدارک تحصیلی در رشته های گوناگون به ویژه رشته های مرتبط با علوم تجربی مانند پزشکی و دندانپزشکی. شما در صورتیکه از این امتحان سربلند بیرون بیایید در ادامه راه مهاجرتتان به ترکیه هم برای تحصیل و هم برای کار قدم بلندی را برداشته اید.
آزمون STS ترکیه برای چه رشته هایی برگزار می شود؟
این آزمون برای معادل سازی مدارک پزشکی و دندانپزشکی عمومی، داروسازی، دبیری و … کاربرد دارد. آزمون STS ترکیه هر سال دوبار در ماه های آگوست و فوریه از طرف آموزش عالی ترکیه (YOK) برنامه ریزی و برگزار می شود. تاریخ های برگزاری این آزمون در سایت رسمی مؤسسه OSYM به داوطلبان اطلاع رسانی می شود. معمولاً تا یک ماه بعد از برگزاری امتحان آزمون STS ترکیه نتایج اعلام خواهد شد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در آزمون STS ترکیه
مهمترین نکته ای که باید در نظر گرفته شود این است که این آزمون به زبان ترکی برگزار می شود در نتیجه متقاضی باید به زبان ترکی تسلط داشته باشد. در واقع اولین مدرک برای اتباع خارجی در ترکیه داشتن مدرک زبان ترکی از مؤسسه های مورد تأیید سازمان سنجش کشور ترکیه می باشد. در ادامه به سایر مدارک می پردازیم:
- پاسپورت
- شناسنامه
- عکس
- سیم کارت
- تأییدیه اعتبار و اصالت مدارک (دنکلیک)
- توصیه نامه شرکت در آزمون
- پرداخت هزینه ثبت نام
- گواهی سلامت فردی
مراحل ثبت نام در آزمون STS ترکیه
باید این نکته را در نظر داشته باشید که اگر قصد ثبت نام در این آزمون را دارید، حداقل از 5 ماه زودتر از تاریخ این آزمون اقدام به ثبت نام کنید. در ادامه به مراحل ثبت نام در آزمون STS ترکیه می پردازیم:
- ثبت نام در سایت OSYM
- تکمیل فرم مربوط به شرکت در آزمون
- انتخاب زمان و مکان شرکت در آزمون
- تأیید و پذیرش قوانین مربوطه به آزمون
- تکمیل اطلاعات
- پرداخت هزینه شرکت در آزمون
- ثبت نام نهایی
پس از اینکه نمره قبولی در آزمون STS ترکیه را کسب کردید وارد مرحله بعد یعنی آموزش اجباری می شوید. به این صورت که با توجه به شهری که در فرم ثبت نام انتخاب کردید یک دوره تقریباً شش ماهه را باید در بیمارستان های این کشور بگذرانید.
بیشتر بخوانید:
بهترین دانشگاه های ترکیه
نمرات قابل قبول در آزمون STS ترکیه
نمره قابل قبول در آزمون STS ترکیه از مبنای 100 نمره می باشد و شما باید در این آزمون حداقل نمره 40 را به دست آورید. این نکته را در نظر داشته باشید که این آزمون نمره منفی نیز دارد و به ازای هر 4 سؤال نادرست یک جواب درست شما از بین می رود. مسلماً افرادی که زیر نمره 40 را به دست آورند مردود محسوب می شوند و باید دوباره در این آزمون شرکت کنند.
ساختار و تعداد سؤالات هربخش آزمون STS ترکیه
مدت زمان برگزاری این آزمون دوساعت و سی دقیقه می باشد و همانطور که در مطالب فوق ذکر شد، این آزمون دارای نمره منفی می باشد. در ادامه به ساختار و تعداد سؤالات هربخش آزمون STS ترکیه می پردازیم:
- 35 سؤال در بخش دارویی
- 30 سؤال در بخش اطفال
- 30 سؤال در بخش جراح عمومی
- 12 سؤال در بخش مامایی و زنان
- 10 تا 20 سؤال در بخش خردسالان
این نکته را باید در نظر داشت که در رشته پزشکی، علاوه بر سؤالات تستی، سؤالات تشریحی هم وجود دارند.
هزینه ثبت نام در آزمون STS ترکیه
قیمت ها در کشور ترکیه چندان با ثبات نیستند و ممکن است هر لحظه قیمت ها تغییر کند؛ اما در ماه آگوست سال 2023 هزینه ثبت نام در آزمون STS ترکیه مبلغ 500 لیر می باشد. این هزینه هم برای شرکت در آزمون و هم برای بررسی مدارک می باشد.
منابع آزمون STS ترکیه در رشته پزشکی
به طور کلی منابع آزمون STS ترکیه شامل درس های آناتومی، بیوشیمی، میکروبیولوژی، فیزیولوژی، بافت شناسی و جنین شناسی، آسیب شناسی، داروسازی، زنان و زایمان، پزشکی داخلی و اطفال می باشد.
معمولاً کتاب هایی که در طول دوره تحصیل خود در مقطع پزشکی مطالعه می کنید برای پاسخ به سؤالات بخش های مختلف این آزمون کافی هستند. البته ما برای شرایط مهاجرت پرستار به ترکیه نیز مواردی را ذکر کردیم که بی شباهت به موارد و رشته های پزشکی نیست.
نکات مهم برای روز آزمون STS ترکیه
برای روز آزمون متقاضیان بهتر است نکات زیر را رعایت کنند:
- همراه داشتن اصل مدرک شناسایی و عکس
- تطابق داشتن عکس های آپلود شده و عکس روی کارت شناسایی
- همراه داشتن برگه ورود به آزمون
- از بردن وسایل اضافی جداً خودداری کنید.
- یک ساعت قبل از برگزاری آمون در محل حضور داشته باشید.
- به جز آب، خوراکی دیگری با خود به جلسه آزمون نبرید.
- بدون هماهنگی با مسئولین آزمون جلسه را ترک نکنید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا در عین خلاصه بودن، اطلاعات جامعی را از آزمون معادلسازی مدارک تحصیلی در ترکیه خدمت شما عزیزان و همراهان شرکت مهاجرتی شاهان ارائه کنیم. از صمیم قلب امیدواریم که این مطالب برای شما مفید فایده قرار گرفته شود.